Xplora Guide: Allt du behöver veta

Xplora smartwatch Guide: Alt hvad du behøver at vide

Xplora smartwatch

Funderar du på att skaffa en smartklocka, eller kanske en mobiltelefon, till ditt barn? Då är detta ett bra alternativ!

Denna snabba guide kommer visa dig varför detta nya och lite obskyra märke är ett bra alternativ istället för att köpa en ny telefon eller smartklocka till ditt barn - så följ med!

Vad är en Xplora?

En Xplora smartwatch, eller mobilklocka som det också kallas, är smartklocka anpassad för barn (och föräldrar). 

Xplora grundades 2016 i Norge och har sedan starten haft som mål att introducera barn och unga till att ansvarsfullt hantera teknologi, uppmuntra till rörelse och äventyr, samt att ge föräldrar lugn och ro medan deras barn är ute i världen.

Företaget har växt snabbt sedan dess, och har blivit marknadsledande inom sitt område med mer än en miljon användare världen över.

En Xplora klocka är en smartklocka som introucerar ditt barn till teknik och digitala medier på ett ansvarsfullt sätt. Detta kan vara bra då du givetvis vill att ditt barn ska bekantas med den moderna världens teknik, men samtidigt vill skydda de från de negativa aspekter som medföljer till exempel sociala medier, och andra digitala platformar. 

Xplora är också designade speciellt för att användas av barn, och tål därför lek och slitage som vanliga smartklockor inte gör. En Xplora klocka är byggd för att kunna användas av ditt barn varje dag, och uppmuntrar till fysiskt aktivitet och rörelse.

Vad gör en Xplora? 

Nu när du vet hur en Xplora skiljer sig från andra smartklockor, kanske du vill veta vad den faktiskt gör. 

Som vi nämnt så är klockan utvecklad för att användas av barn, men den erbjuder också mycket till föräldrar. Det är helt enkelt en familjeklocka. Det finns flera olika modeller i Xploras utbud med olika funktioner och färdigheter, men det som enar dom alla är: 

Begränad kontakt med omvärlden: Oavsett om det är en X6Play eller XGO3 så är klockan hela utan kontakt med internet och sociala medier. Detta innebär att du som förälder kan vara trygg i faktumet att ditt barn inte omedvetet kommer utsättas för de mer negativa elementen av sociala medier och internet utan din vetskap, vilket inte är sant med en mobiltelefon eller vanlig smartklocka. Denna strategiskt bergänsade kontakt innebär dock inte att klockan är från från kommunikationsmöjlgheter, utan du kan, via en föräldrar-app, bestämma vilka personer ditt barn ska kunna kontakta. Klockan tillåter sedan ditt barn att ringa samtal eller skicka röstmeddelanden till dessa kontakter - smidigt, enkelt och säkert. Via föräldrar-appen kan du även stänga av klockans funktioner under skoltid, för att förhindra distraktioner. 

Säkerhet när det kommer till både GPS och data: Via föräldrar-appen kan du även se exakt vart smartklockan, och barnet, befinner sig i realtid - så att du aldrig behöver oroa dig. I appen får du även möjligheten att ställa in vissa omården, eller "zoner", som säkra, och du får därför en notifikation i telefonen när ditt barn, till exempel, kommer till skolan, lämnar skolan för att gå hem, och när hen är hemma. Den bästa och mest perfekta lösningen för att ta bort ett element av stress i vardagen. 

När det gäller information om vart ditt barn befinner sig så är det också viktigt att känna sig trygg när det handlar till data. All information och kommunikation på enheten är därför krypterad, och all lagring av data följer GDPR. 

Aktiviteter: Xplora uppmuntrar också rörelse och lek, för att hitta en bra balans mellan fysisk aktivitet och skärmtid. Fär att lyckas med detta har man skapat en aktivitetsplattform som är gratis för alla användare. Denna plattform har integrerats med klockans stegräknare, vilket förvandlar stegen som ditt barn tar till virtuella mynt - men denna unika upplevelse stannar inte där. Dessa mynt kan sedan användas för att låsa upp olika priser, som att spela spel eller delta i olika äventyr och aktiviteter - ett utmärkt sätt att associera att hålla sig i rörelse med någonting positivt.


Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.