Den ultimata recensionen av OnePlus Watch 2R

The Ultimate Review of the OnePlus Watch 2R

OnePlus Watch 2R framstår som ett övertygande alternativ på smartwatch-marknaden och erbjuder en blandning av imponerande funktioner och värde som är svårt att ignorera. Som det mer prisvärda syskonet till OnePlus Watch 2 behåller den här enheten många av de styrkor som gjorde att dess föregångare stod ut, samtidigt som den gör några beräknade kompromisser för att uppnå en mer tillgänglig prispunkt.

Som ett företag som älskar OnePlus och OnePlus Watch armband är vi alltid glada när teknikjätten släpper en ny modell, särskilt med deras tendens att flytta gränserna för vad som är möjligt samtidigt som de skapar smartklockor som är roliga att bära. Nedan hittar du vår omfattande recension av produkten, där vi kommer att göra vårt bästa för att dölja vår entusiasm och förbli så opartiska som möjligt - följ med!

Design och byggkvalitet

Watch 2R har en cirkulär design som påminner om traditionella klockor. Även om den kanske inte utstrålar samma premiumkänsla som sin motsvarighet i rostfritt stål, gör aluminiumkonstruktionen att klockan är lätt och bekväm att bära hela dagen. 24-timmarsmarkeringarna på boetten och den silverfärgade halvcirkelformade ringen längs den nedre halvan ger klockan en distinkt, lite retro estetik som skiljer den från andra smartklockor.

Hållbarhet är en stark egenskap för Watch 2R. Med en IP68-klassning är den väl utrustad för att klara simturer och regniga dagar utan problem. Safirglaset som skyddar skärmen lägger till ett extra lager av robusthet, vilket säkerställer att klockan klarar av den dagliga användningen.

Display och gränssnitt

Watch 2R har en skarp, levande AMOLED-skärm som är lättläst i olika ljusförhållanden. Även om den inte är lika ljusstark som vissa premiumklockor, klarar den sig bra i de flesta vardagssituationer. Gränssnittet, som drivs av Wear OS 4, är anmärkningsvärt flytande och responsivt. OnePlus har gjort minimala anpassningar av operativsystemet, vilket resulterar i en ren och intuitiv användarupplevelse som är en glädje att navigera.

En av de utmärkande funktionerna är "bubblor"-gränssnittet för applikationer, som ger ett lekfullt och effektivt sätt att komma åt dina favoritappar. Den övergripande smidigheten i gränssnittet är imponerande, och vissa användare noterar att det till och med överträffar smidigheten i Pixel Watch.

Prestanda och funktioner

Under huven har Watch 2R tillräckligt med kraft för att säkerställa en fördröjningsfri upplevelse. Det stora lagringsutrymmet (32 GB / 2 GB RAM) gör det möjligt för användare att lagra musik och urtavlor direkt på enheten, vilket ökar dess mångsidighet. Även om den saknar några avancerade hälsofunktioner som finns i konkurrenter som EKG, blodtrycksövervakning och handledstemperaturavkänning, täcker den grunderna för fitnessspårning på ett adekvat sätt.

Klockan erbjuder standardfunktioner för smartklockor, såsom meddelandehantering, appstöd och musikkontroll. Det är dock värt att notera att vissa funktioner kan vara begränsade när du använder urtavlor från tredje part, eftersom enheten varnar för att den kanske inte går in i Smart Mode, vilket kan påverka batteritiden.

Batteritid och laddning

Den kanske mest imponerande aspekten av OnePlus Watch 2R är dess exceptionella batteritid. Denna livslängd är en betydande fördel jämfört med många konkurrenter på smartwatch-marknaden, eftersom den har ett kraftfullt 500 mAh-batteri. Som referens, om du inte är uppdaterad om batteriteknik, har en modern smartphone, som hanterar mycket fler processer än en smartklocka, vanligtvis ett batteri på mellan 3000 och 5000 mAh, medan en miniräknare kan ha ett 100 mAh-batteri.

Laddningen är lika imponerande, och klockan kan ladda batteriet helt på cirka en timme med hjälp av sin 7,5 W laddningsfunktion. Den kompakta laddningspucken är USB-C-kompatibel, vilket gör den bekväm att ta med sig på resan. Bristen på lättillgängliga reservladdare från OnePlus kan dock vara ett problem för vissa användare.

Programvara och ekosystem

Watch 2R drivas av Wear OS 4, vilket ger tillgång till ett brett utbud av appar från Google Play Store. OnePlus har integrerat sina hälsospårningsfunktioner i en enda app, OnePlus Health (OHealth), vilket förenklar användarupplevelsen jämfört med vissa konkurrenter som kräver flera appar.

OnePlus utlovar två Wear OS-uppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar för Watch 2R. Även om detta är i nivå med Googles stöd för Pixel Watch, är det inte tillräckligt jämfört med vissa andra konkurrenter, och något vi önskar att OnePlus skulle expandera på.

Hälso- och fitnessspårning

Hälso- och fitnessspårningsfunktionerna i Watch 2R är tillräckliga för avslappnade användare men kan lämna fitnessentusiaster som vill ha mer. Den täcker grunderna som stegräkning, pulsmätning och sömnspårning. Klockan saknar några avancerade hälsofunktioner som finns i konkurrenter med liknande pris, till exempel EKG, hudtemperaturavkänning och falldetektering. För användare som prioriterar dessa avancerade hälsomätvärden kan detta vara en betydande nackdel, men för den avslappnade användaren (som OnePlus Watch 2R riktar sig till) skulle vi säga att den erbjuder mer än tillräckligt.

Tillbehör och anpassning

Även om ett armband till OnePlus Watch ingår när du köper OnePlus Watch 2R, tenderar människor att älska anpassning av olika skäl. Det kan vara för att du föredrar ett visst material framför ett annat, eller för att du vill kunna matcha klockarmbandet med din outfit eller stil - oavsett vilket, precis som tidigare utgåvor i serien, har Watch 2R utbytbara armband så att du kan välja och vraka bland dina favoriter.

Detsamma gäller för andra populära tillbehör på marknaden, till exempel skal och skärmskydd, och visar OnePlus vilja att möta användarna där de är och hjälpa dem att få sin smartklocka att verkligen kännas som sin egen.

Slutsats

OnePlus Watch 2R är ett övertygande alternativ för användare som söker en kapabel smartklocka med enastående batteritid till ett överkomligt pris. Dess flytande gränssnitt, hållbara design och långvariga batteri gör det till ett attraktivt val för daglig användning. Även om den kanske inte kan skryta med de mest avancerade hälsofunktionerna eller premiumutseendet hos sitt dyrare syskon, utmärker den sig genom att leverera smartklockans kärnfunktioner med imponerande effektivitet.

Potentiella köpare bör dock överväga sina prioriteringar. Om avancerad hälsospårning eller en mer premium estetik är måste-haves, kanske de vill titta på andra alternativ. Men för dem som värdesätter batteritid, prestanda och valuta för pengarna framstår OnePlus Watch 2R som en stark utmanare på smartwatch-marknaden. Watch 2R representerar OnePlus åtagande att erbjuda funktionsrika enheter till konkurrenskraftiga priser. Den balanserar framgångsrikt prestanda och prisvärdhet, vilket gör den till ett värdigt övervägande för alla som är på marknaden för en ny smartklocka. OnePlus fortsätter att förfina sina bärbara erbjudanden, och Watch 2R lägger en solid grund för framtida iterationer, vilket lovar en spännande väg framåt för varumärket i smartwatchområdet.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Læs også

You order - your favorite payment option
Utforska våra betalningsalternativ och använd det som du föredrar.
The Ultimate Review of the OnePlus Watch 2R
En omfattande recension av OnePlus Watch 2R. Oavsett om du funderar på att köpa en och vill veta mer, eller om du bara är nyfiken, så hittar du allt du behöver här.