Google Pixel Watch 3 Recension: Är den värd hypen?

Google Pixel Watch 3 Review: Is It Worth the Hype?

Google Pixel Watch 3 har anlänt och skapat spänning bland både teknikentusiaster och smartklockefantaster. Som den senaste iterationen i Googles bärbara tekniklinje lovar denna Android-kompatibla enhet att höja upplevelsen av smartklockan. Med sin snygga design, avancerade funktioner och integration med Googles ekosystem syftar Pixel Watch 3 till att göra en betydande inverkan på den konkurrenskraftiga smartwatch-marknaden.

Den här recensionen fördjupar sig i de viktigaste aspekterna av Google Pixel Watch 3 för att avgöra om den lever upp till hype. Vi utforskar dess förbättrade design och skärm, undersöker dess prestanda och smarta funktioner och bedömer dess hälso- och fitnessspårning. Dessutom tittar vi på enhetens batteritid, laddningsalternativ, Google Pixel Watch armband och övergripande smartwatch-funktionalitet. I slutet hoppas vi att du kommer att ha en tydligare förståelse för om Google Pixel Watch 3 är värt att överväga som deras nästa bärbara följeslagare.

Design och skärm: Större och bättre

Google Pixel Watch 3 innebär ett stort steg framåt när det gäller design och displayteknik, och erbjuder användarna en mer förfinad och visuellt tilltalande smartklocka. Den senaste versionen innehåller flera viktiga förbättringar som tar itu med tidigare begränsningar och förbättrar den övergripande användbarheten.

Nytt storleksalternativ på 45 mm

Google har svarat på användarnas efterfrågan genom att introducera en större 45 mm-modell vid sidan av den ursprungliga 41 mm-versionen. Det nya storleksalternativet har en 40% större skärm jämfört med sin föregångare, vilket ger användarna mer utrymme för att visa information och interagera med enheten. 45mm Pixel Watch 3 erbjuder en betydande uppgradering för dem som föredrar en större skärm eller har svårt att läsa mindre skärmar.

För användare som fortfarande föredrar en mer kompakt design finns 41 mm-modellen fortfarande tillgänglig. Men även denna mindre version har förbättrats, med 10% mer skärmutrymme än Pixel Watch 2. Denna ökning har uppnåtts genom att minska ramens storlek med 16%, vilket resulterar i en mer effektiv användning av urtavlan.

Förbättrad ljusstyrka på skärmen

En av de mest anmärkningsvärda förbättringarna i Pixel Watch 3 är den betydande ökningen av skärmens ljusstyrka. Både 41 mm- och 45 mm-modellerna har nu Googles avancerade Actua-skärmar, som erbjuder en maximal ljusstyrka på 2 000 nits. Detta är en avsevärd förbättring jämfört med den tidigare generationens 1 000 nits, vilket gör skärmen dubbelt så ljusstark som tidigare.

Den ökade ljusstyrkan har praktiska fördelar, särskilt vid användning utomhus. Användare kan nu enkelt läsa av sin urtavla, kontrollera meddelanden eller se träningsstatistik även i starkt solljus. Denna förbättring åtgärdar ett vanligt klagomål bland användare av smartklockor och gör att Pixel Watch 3 ligger i linje med konkurrenter som Galaxy Watch 7.

Pixel Watch 3 introducerar också LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) displayteknik, vilket möjliggör dynamiska uppdateringsfrekvenser från 1Hz till 60Hz. Denna funktion bidrar inte bara till smidigare scrollning och interaktioner utan hjälper också till att spara batteritid genom att justera uppdateringsfrekvensen baserat på det innehåll som visas.

Förfinad estetik

Pixel Watch 3 bibehåller Googles karakteristiska cirkulära design med en kupolformad glasskärm, vilket skiljer den från andra smartklockor på marknaden. Denna unika estetik fortsätter att vara en definierande egenskap hos Pixel Watch-linjen och erbjuder en blandning av traditionell klockstyling med modern smartwatch-funktionalitet.

Särskilt den mattsvarta versionen sticker ut med sin omslutande kupolformade svarta urtavla som är sömlöst integrerad med den mattsvarta kroppen. Detta designval skapar ett snyggt, enhetligt utseende som förbättrar klockans övergripande estetiska tilltal.

Även om designförbättringarna är betydande, är det värt att notera att Google har valt Gorilla Glass 5 istället för mer hållbara material som safirglas. Detta val kan väcka farhågor om klockans långsiktiga hållbarhet, särskilt med tanke på att det saknas en skyddande buffert runt den kupolformade glasskärmen.

Sammanfattningsvis utgör Google Pixel Watch 3:s design- och displayförbättringar en betydande uppgradering jämfört med sina föregångare. Införandet av ett större storleksalternativ, betydligt förbättrad ljusstyrka och förfinad estetik bidrar alla till en mer mångsidig och visuellt tilltalande smartklocka. Förbättringarna visar Googles engagemang för att ta tillvara användarnas feedback och hålla sig konkurrenskraftiga på den snabbt föränderliga marknaden för smarta klockor.

Prestanda och funktioner: En smartare klocka

Google Pixel Watch 3 ger betydande förbättringar i prestanda och funktioner, vilket gör den till en smartare och mer kapabel bärbar enhet. Med introduktionen av Wear OS 5, förbättrad integrering av Google-appar och nya hälso- och fitnessverktyg erbjuder Pixel Watch 3 en mer förfinad och omfattande smartklockupplevelse.

Förbättringar med Wear OS 5

Wear OS 5, den senaste iterationen av Googles bärbara operativsystem, driver Pixel Watch 3 och ger anmärkningsvärda uppgraderingar till enheten. Även om de visuella förändringarna kanske inte är omedelbart uppenbara, är förbättringarna i prestanda och batteritid betydande.

En av de viktigaste förbättringarna har en inverkan på batteriets effektivitet. Google har uppgett att ett maratonlopp med en Wear OS 5-klocka förbrukar 20% mindre ström jämfört med en enhet som kör Wear OS 4. Denna förbättring av strömhanteringen gör att användarna kan njuta av längre batteritid utan att kompromissa med funktioner eller funktionalitet.

Prestandaförbättringen är också tydlig i den dagliga användningen. Appar startar snabbare på Wear OS 5, vilket resulterar i en mer responsiv och effektiv användarupplevelse. Operativsystemet stöder nu olika skärmstorlekar, vilket har lett till förbättrad systemnavigering och en tätare skärm för appval, vilket gör det enklare för användarna att komma åt och hantera sina applikationer.

Wear OS 5 introducerar också nya funktioner som förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Ett sådant tillägg är skärmdumpdetektering, vilket gör det möjligt för användare att fånga och dela sin klockskärm lättare. För apputvecklare innebär Wear OS 5 förbättringar av livskvaliteten och nya funktioner som gör det möjligt för dem att skapa mer sofistikerade och funktionsrika applikationer för plattformen.

Integrationer med Google-appar

Pixel Watch 3 drar full nytta av sin plats inom Googles ekosystem och erbjuder tätare integration med olika Google-tjänster och applikationer. Ett område där denna integration lyser är i smart hemkontroll via Google Home-appen.

Användare kan nu styra ett brett utbud av smarta hemenheter direkt från sin Pixel Watch 3. Detta inkluderar luftrenare, smarta fläktar, Android TV-apparater, Google TV-apparater och mycket mer. Kontrollen går utöver enkla på/av-funktioner och gör det möjligt för användare att justera visningslägen, fläkthastigheter, volymer och inställningar för mediauppspelning för kompatibla enheter.

Denna förbättrade integration eliminerar behovet av att sträcka sig efter en smartphone varje gång en användare vill interagera med sina smarta hem-enheter. Bekvämligheten med att styra olika aspekter av ett smart hem direkt från handleden gör Pixel Watch 3 till en kraftfull följeslagare för dem som investerat i Googles ekosystem.

Nya verktyg för hälsa och fitness

Pixel Watch 3 introducerar en rad nya hälso- och fitnessverktyg som utnyttjar avancerade sensorer och maskininlärningsalgoritmer för att ge användarna mer omfattande insikter om deras välbefinnande och prestanda.
En av de mest framträdande funktionerna är de förbättrade hälsotjänsterna, som ger detaljerade mätvärden för löpare och mer exakta data för hälso- och fitnessspårning. Klockan stöder nu ytterligare dataspårning, inklusive markkontakttid, steglängd, vertikal svängning och vertikalt förhållande. Denna information kan delas med träningsappar via Health Connect-appen, även när den körs i bakgrunden, och användarna kan komma åt hela sin träningshistorik.

För löpare erbjuder Pixel Watch 3 en rad olika funktioner för att förbättra träning och prestation. Den nya Workout Builder gör det möjligt för användare att skapa anpassade löprundor med specifika mål för distans, tid, tempo eller pulszoner. Under löprundan ger klockan vägledning i realtid genom ljud och haptiska signaler som varnar användaren för kommande sprintar, tempohållning och nedvarvningsperioder.

Klockan introducerar också avancerad löpformsanalys med hjälp av rörelsesensorer och maskininlärning för att ge insikter om gång och hjälpa användare att förbättra sin löpteknik och undvika skador. Efter en löprunda kan användarna få en detaljerad sammanställning av sina prestationer i Fitbit-appen, inklusive mätvärden som kadens, markkontaktbalans och vertikalförhållande.

För att hjälpa användarna att balansera träning och återhämtning introducerar Pixel Watch 3 nya verktyg som Daily Readiness, Cardio Load och Target Load. Dessa funktioner analyserar återhämtningsbiometri, spårar hjärtrytm och ger personliga träningsmål, vilket hjälper användarna att optimera sina träningsrutiner samtidigt som de undviker överträning.
Med dessa förbättringar av prestanda, integrering av Google-appar och hälso- och träningsverktyg positionerar sig Pixel Watch 3 som en formidabel konkurrent på smartwatch-marknaden och erbjuder en omfattande och förfinad bärbar upplevelse.

Spårning av hälsa och fitness: Det som driver showen

Google Pixel Watch 3 har tagit stora steg framåt när det gäller hälso- och fitnessspårning, särskilt i sina löpfunktioner. Den senaste versionen erbjuder en omfattande uppsättning verktyg som är utformade för att förbättra användarens löparupplevelse och övergripande fitnessresa.

Avancerade mätvärden för löpning

Pixel Watch 3 har Googles mest exakta pulssensor hittills, särskilt anpassad för att leverera exakta löpdata. Den tar hänsyn till armrörelser och markkontakttid, vilket ger användarna en mer detaljerad analys av deras prestation. Klockan erbjuder nu nya löpformsmätningar, inklusive steglängd, stegkadens och vertikalt förhållande, tillsammans med standard träningsstatistik som förbrända kalorier, tillryggalagd sträcka, tempo och höjdskillnad.

En av de mest framträdande funktionerna är Workout Builder, som gör det möjligt för användare att skapa anpassade löprundor som är skräddarsydda för deras specifika mål. Oavsett om du tränar för ett snabbare halvmaraton eller förbereder dig för din första 5 km kan du sätta upp mål för distans, tid, tempo eller pulszoner. Klockan fungerar som en löparkompis och ger vägledning i realtid genom haptisk feedback och ljudsignaler. Den varnar användarna när uppvärmningen är klar, om de inte håller rätt tempo eller när det är dags för nästa intervall i rutinen.

Efter en avslutad löprunda erbjuder Pixel Watch 3 en omfattande analys av användarens form. Med hjälp av avancerad rörelseavkänning i kombination med maskininlärning ger den insikter om kadens, steglängd och höjd samt markkontakttid. Dessa data hjälper löparen att förbättra sin teknik och följa sina framsteg över tid.

Cardio-belastning och målbelastning

Pixel Watch 3 introducerar två nya mätvärden för att hjälpa användare att optimera sin träning: Cardio Load och Target Load. Cardio Load mäter hjärtats ansträngning och intensitet under aktiviteter och under hela dagen. Det ger insikter om huruvida användaren över- eller undertränar, upprätthåller eller förbättrar sin konditionsnivå.

Target Load, å andra sidan, erbjuder ett personligt träningsmål varje morgon. Det tar hänsyn till den senaste tidens konditionsbelastning och beredskap, och vägleder användaren att förbättra sin kondition samtidigt som återhämtningen balanseras. Denna funktion kräver 14 nätters användning i följd innan den blir tillgänglig, vilket säkerställer att den har tillräckligt med data för att ge korrekta rekommendationer.

Klockan introducerar också en ny Daily Readiness Score, som nu är gratis för alla användare. Denna poäng använder en förbättrad algoritm som spårar viktiga återhämtningsbiometri som vilopuls, hjärtfrekvensvariabilitet (HRV) och senaste sömnmönster. Det ger en heltäckande bild av hur förberedd kroppen är för träning varje dag.

Förbättringar av sömnspårning

Även om det inte finns några betydande nya funktioner för sömnspårning, har Pixel Watch 3 infört ett automatiskt sänggåendetillstånd. Denna funktion upptäcker automatiskt när användaren somnar och initierar ett optimerat användargränssnitt som sparar batteri genom att inaktivera den ständigt påslagna displayen och snoozande meddelanden. När användaren vaknar återgår klockan till sina normala inställningar.

Den dagliga sömnrapporten är fortfarande omfattande och ger information om total sömntid, olika sömnstadier, hjärtfrekvens, variationer i blodets syrenivå och rastlöshet. Användarna får en sömnpoäng från ett till 100, vilket ger en snabb överblick över deras sömnkvalitet.

Ett nytt tillägg är Morning Brief, som levereras proaktivt på användarens handled när denne vaknar. Denna funktion ger en daglig sammanfattning som inkluderar sömndata, beredskapspoäng, mål för kardiobelastning och framsteg mot veckans träningsmål. Den innehåller också aktuella lokala väderförhållanden, vilket hjälper användarna att planera sin dag på ett effektivt sätt.

Google Pixel Watch 3 har tydligt positionerat sig som ett kraftfullt verktyg för fitnessentusiaster, särskilt löpare. Dess avancerade mätvärden, personliga vägledning och omfattande hälsospårningsfunktioner visar Googles engagemang för att skapa en smartklocka som går utöver grundläggande funktionalitet och erbjuder användarna en helhetssyn på deras hälso- och fitnessresa.

Batteritid och laddning: En välkommen uppgradering

Google Pixel Watch 3 ger betydande förbättringar i batteritid och laddningsfunktioner, vilket tar itu med ett av de största problemen som användarna hade med tidigare modeller. Dessa förbättringar gör den senaste iterationen till en mer pålitlig och bekväm bärbar enhet för daglig användning.

Förlängd batteritid

Pixel Watch 3 finns i två storlekar, var och en med sin egen batterikapacitet. 41 mm-modellen har ett 307 mAh-batteri, medan den större 45 mm-versionen har ett 420 mAh-batteri, vilket motsvarar en ökning med 35% jämfört med föregångaren. Båda modellerna erbjuder upp till 24 timmars batteritid med den ständigt påslagna displayfunktionen aktiverad, vilket är en avsevärd förbättring jämfört med tidigare versioner.

För användare som behöver ännu längre livslängd introducerar Pixel Watch 3 ett förbättrat batterisparläge. Detta läge förlänger batteritiden till upp till 36 timmar på en enda laddning, utan att kompromissa med viktiga hälso- och fitnessspårnings- eller säkerhetsfunktioner. Batterisparläget aktiveras automatiskt när klockan når 15% batteritid, vilket säkerställer att användarna inte oväntat får slut på ström. Det stängs också av automatiskt när batteriet laddas upp till 25 % igen, vilket gör att klockan återfår sin fulla funktionalitet.

Snabbare laddningshastigheter

Laddningshastigheten har fått en betydande uppgradering i Pixel Watch 3. 41 mm-modellen laddas nu 20% snabbare än sin föregångare, vilket sparar användare upp till 15 minuter när enheten är fulladdad. Båda modellerna använder en USB-C snabbladdningskabel med magnetiska stift som snäpper fast säkert på plats, vilket säkerställer en stabil laddningsanslutning.
Laddningshastigheterna för båda modellerna är imponerande:

  • 41 mm modell: 50% på 24 minuter, 80% på 35 minuter och 100% på 60 minuter
  • 45 mm-modell: 50% på 28 minuter, 80% på 50 minuter och 100% på 80 minuter

Dessa laddningstider baseras på tester som utförts med helt urladdade batterier och kan variera beroende på faktorer som batteriets ålder och omgivningstemperatur.

Funktioner för energihantering

Pixel Watch 3 har flera strömhanteringsfunktioner för att hjälpa användarna att maximera batteritiden:

  1. Effektiv displayteknik: Klockan använder LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) displayteknik, vilket möjliggör dynamiska uppdateringshastigheter från 1Hz till 60Hz. Denna funktion bidrar till smidigare interaktioner samtidigt som den sparar batteritid.
  2. Optimering av Wear OS 5: Den senaste versionen av Wear OS ger betydande förbättringar av energieffektiviteten. Till exempel förbrukar ett maratonlopp med Wear OS 5 20% mindre ström jämfört med en enhet som kör Wear OS 4.
  3. Anpassningsbara inställningar: Användare kan justera olika inställningar för att förlänga batteritiden, till exempel stänga av den ständigt påslagna skärmen, minska skärmens timeout-period och aktivera Bedtime-läget för användning under natten.
  4. Intelligent anslutning: För LTE-modeller kan användare ställa in mobilläget till Automatiskt eller Av för att minska batteriförbrukningen när mobilanslutning inte behövs.
  5. Noggrannhet för plats: Om du aktiverar Google Location Accuracy får du den mest energieffektiva metoden för att hämta platsinformation.

Det är viktigt att notera att den faktiska batteritiden kan variera beroende på användningsmönster, aktiverade funktioner och miljöfaktorer. Pixel Watch 3:s batteriprestanda baseras på tester som utförts med förproduktionshårdvara och mjukvara, med standardinställningar och en mediananvändares batterianvändningsprofil.

Med dessa förbättringar av batteritid, laddningshastighet och strömhantering erbjuder Google Pixel Watch 3 en mer tillförlitlig och användarvänlig upplevelse, som tar itu med en av de viktigaste begränsningarna hos sina föregångare och positionerar sig som en stark konkurrent på marknaden för smartklockor.

Smartklockans kapacitet: Bortom grunderna

Google Pixel Watch 3 har tagit betydande steg i att förbättra sina funktioner och erbjuder användarna en mer integrerad och omfattande smartklockupplevelse. Från sömlös ekosystemintegration till avancerade säkerhetsfunktioner har Pixel Watch 3 positionerat sig som en formidabel konkurrent på marknaden för smartklockor.

Integration av Googles ekosystem

Pixel Watch 3 glänser i sin integration med Googles ekosystem, särskilt för dem som investerar i smarta hem-teknik. Den uppdaterade Google Home-appen (v2.74.65.4) på klockan introducerar flera nya funktioner som gör det enklare än någonsin att styra smarta hem-enheter.

Användare kan nu växla mellan hem- och bortaläge direkt från handleden och utlösa olika automatiseringar utan att behöva sträcka sig efter sin telefon. Den här funktionen är särskilt användbar för dem som har flera rutiner som är uppbyggda kring dessa lägen.

Klockan erbjuder också förbättrad kontroll över ett brett utbud av smarta enheter. Användare kan nu hantera luftrenare, smarta fläktar, Android TV och Google TV direkt från sin Pixel Watch 3. Denna kontroll sträcker sig bortom enkla på/av-funktioner och möjliggör justeringar av visningslägen, fläkthastigheter, volymer och inställningar för mediauppspelning.
För ägare av Nest Doorbell gör Pixel Watch 3 det möjligt att se när någon ringer på dörrklockan och till och med kommunicera med besökare vid dörren. Denna funktion eliminerar behovet av att ta fram en smartphone för sådana interaktioner. Dessutom kan användare slå på och av säkerhetskameror direkt från klockan, även om livestreaming inte är tillgänglig för icke-Nest-enheter.

TV-ägare kan dra nytta av en dedikerad kakelplatta på klockans urtavla, vilket ger snabb åtkomst till TV-inställningar utan att navigera genom Google Home-appen. Den här plattan erbjuder volymkontroll, en fjärrkontroll med D-pad och väljarknappar samt en Now Playing-skärm för mediekontroll.

Ytterligare anpassningsmöjligheter

Precis som de tidigare modellerna som släpptes i Google Pixel Watch-serien av smartklockor, har Google Pixel Watch 3 många alternativ när det gäller remmar, fodral och skärmskydd. Detta möjliggör ytterligare anpassning av klockans utseende och känsla, särskilt med armband till Google Pixel Watch som kan ändras beroende på aktivitet eller livsstil i allmänhet. Fodral och skärmskydd gör det möjligt för användaren att anpassa den skyddsnivå de behöver, vilket är mycket beroende av hur klockan används.

Slutsats: Är den värd hypen?

Google Pixel Watch 3 har gjort betydande framsteg inom smartwatch-arenan och erbjuder en övertygande blandning av stil, funktionalitet och prestanda. Dess förbättrade design, förbättrade hälsospårningsfunktioner och sömlösa integration med Googles ekosystem har en betydande inverkan på användarupplevelsen. Införandet av avancerade löpmätningar, smarta hemkontroller och utökad batteritid tillgodoser viktiga användarbehov och ger enheten en stark position för att konkurrera med marknadsledarna.

Sammanfattningsvis representerar Pixel Watch 3 ett betydande steg framåt för Google inom bärbar teknik. Även om det fortfarande finns utrymme att växa, särskilt inom områden som stöd för tredjepartsappar, erbjuder enheten ett väl avrundat paket för Android-användare som vill förbättra sin digitala livsstil. Eftersom smartklockor fortsätter att utvecklas sätter Pixel Watch 3 ett nytt riktmärke för vad användare kan förvänta sig av en Google-driven bärbar enhet.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.


Læs også

You order - your favorite payment option
Utforska våra betalningsalternativ och använd det som du föredrar.
The Ultimate Review of the OnePlus Watch 2R
En omfattande recension av OnePlus Watch 2R. Oavsett om du funderar på att köpa en och vill veta mer, eller om du bara är nyfiken, så hittar du allt du behöver här.