Ta reda på det: Vilken Apple Watch har jag?

Find ud af det: Hvilket Apple Watch har jeg?

Att fastställa den exakta modellen av din Apple Watch kan vara avgörande av en mängd olika skäl, från felsökning och att veta vilka funktioner som är tillgängliga för dig, till när du vill köpa ett helt nytt Apple Watch armband. Med en rad olika modeller som Apple Watch Ultra 2 och Apple Watch Series 1 till Series 9, inklusive SE-utgåvorna, kan det vara svårt att identifiera din specifika enhet. Apple Watch IMEI-nummer erbjuder en enkel väg för att ta reda på denna information och fungerar som en unik identifierare för modeller med mobilkapacitet. I den här artikeln används IMEI-kontrollen tillsammans med andra metoder för att hjälpa dig att exakt fastställa vilken Apple Watch-modell som pryder din handled.

Den här guiden kommer att leda dig genom processen, från hur du hittar klockans IMEI-nummer till hur du använder din iPhone eller iPad för att identifiera modellen. Vi kommer att gå igenom hur du dechiffrerar modellen via appen Inställningar på själva Apple Watch, betydelsen av modellnummer och var du kan söka ytterligare information på nätet. Genom att tillhandahålla steg-för-steg-instruktioner är den här artikeln utformad för att förenkla identifieringsprocessen och se till att du har all nödvändig information för att förstå din Apple Watch bättre.

Kontrollera de fysiska detaljerna för din Apple Watch

Följ dessa praktiska steg för att korrekt identifiera din Apple Watch-modell med hjälp av dess fysiska detaljer:

Undersök baksidan av din Apple Watch: Vänd på din Apple Watch och inspektera området runt sensorringen noggrant. Här finns viktig information ingraverad, inklusive serie- och modellnummer. På modeller med enbart GPS står det t.ex. vanligtvis "Composite Back" tillsammans med serien, t.ex. "Series 8". GPS + Cellular-modeller anger däremot "Ceramic Back" och serienumret.

Placering av serienummer: Serienumret är en viktig identifierare och kan hittas på två ställen:

 • Inuti bandfacket: Ta försiktigt bort bandet genom att trycka på bandets frigöringsknapp och titta inuti spåret.
 • På baksidan för vissa modeller: För Apple Watch 1:a generation är serienumret ingraverat direkt på baksidan.


Kontrollera fodralets material och detaljer: Olika modeller har specifika material och designdetaljer som kan vara till hjälp vid identifieringen:

 • Apple Watch Ultra 2: Känns igen på sin 49 mm boett i naturlig titan, orange ring på Digital Crown och keramisk baksida.
 • Apple Watch Series och SE-modeller: Dessa varierar i boettstorlek och material, t.ex. aluminium eller titan, och kan ha ytterligare detaljer som Ion-X-glas eller safirglas beroende på modell.

Genom att titta närmare på dessa fysiska attribut kan du effektivt avgöra vilken modell din Apple Watch har. Detta är den enklaste metoden, eftersom den inte kräver åtkomst till några inställningar och kan göras genom att bara inspektera klockan. Detta förlitar sig dock på din förmåga att bedöma och fastställa saker som kan vara krävande för blotta ögat. Om du vill vara säker bortom rimligt tvivel om vilken modell du har, har vi ytterligare steg nedan. 

Använd din iPhone för att identifiera din Apple Watch modell

Följ dessa enkla steg för att identifiera din Apple Watch-modell med hjälp av din iPhone:

1. Öppna Apple Watch-appen: Börja med att öppna Apple Watch-appen på din iPhone. Den här appen är vanligtvis installerad som standard på alla iPhones som är ihopkopplade med en Apple Watch.

2. Navigera till klockdetaljer:

 • Tryck på fliken Min klocka längst ner på skärmen.
 • Välj Allmänt från listan med alternativ.
 • Fortsätt genom att trycka på Om.

3. Leta reda på modellinformation:

 • I avsnittet Om letar du efter posten märkt Modell. Här ser du ett modellnummer som börjar med "A" följt av fyra siffror (t.ex. A2094).
 • Notera detta modellnummer eftersom det är avgörande för att identifiera din Apple Watch-modell.

4. Se tabellen med modellnummer: Använd tabellen som finns i innehållet nedan för att matcha det modellnummer du hittade med motsvarande Apple Watch-serie och boettstorlek. Till exempel:

 • A1802 motsvarar Apple Watch 1st Generation, 38mm.
 • A2094 är kopplad till Series 5 GPS + Cellular, 40 mm.

Med den här metoden kan du snabbt avgöra vilken serie och vilka funktioner din Apple Watch har utan att behöva ha den fysiska klockan med dig. Apple Watch-appen erbjuder dessutom funktioner för att anpassa klockans inställningar och installera nya appar, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för att hantera din enhet.

Identifiera din Apple Watch med hjälp av dess inställningsapp

För att identifiera din Apple Watch-modell med hjälp av appen Inställningar, följ dessa exakta steg:

1. Öppna appen Inställningar:

 • Tryck på Digital Crown på din Apple Watch för att visa startskärmen.
 • Tryck på ikonen Inställningar, som liknar ett kugghjul.

2. Navigera till Allmänt > Om:

 • Bläddra nedåt och välj Allmänt.
 • Tryck på Om för att få tillgång till detaljerad information om din Apple Watch.

3. Leta reda på modell- och IMEI-information:

 • I avsnittet Om hittar du modellnumret, som är en 5-siffrig alfanumerisk kod som börjar med "A". Till exempel, A1977 indikerar en Apple Watch Series 4.
 • Om din Apple Watch har stöd för GPS + Cellular visas även IMEI-numret här, vilket är nödvändigt för mobiltjänster och unik identifiering.

4. Hänvisa till tabellen med modellnummer:

Använd modellnumret för att referera till tabellen som ingår i artikeln för att bestämma exakt serie och specifikationer för din Apple Watch. Series 8-modeller inkluderar till exempel bland annat A2770, A2771 och A2772.

Genom att följa dessa steg kan du enkelt fastställa den specifika modellen för din Apple Watch direkt från själva enheten, vilket säkerställer korrekt identifiering utan behov av externa enheter.

Att förstå Apple Watch modellnummer

Att förstå Apple Watch-modellnummer är avgörande för att identifiera enhetens specifika funktioner och kapacitet. Så här kan du dechiffrera dessa nummer:

 • Identifiering av modellnummer: Varje Apple Watch har ett unikt modellnummer som motsvarar dess serie och specifika funktioner. Apple Watch Ultra 2 har till exempel modellnummer A2986 för Nordamerika, Europa och Asien och Stillahavsområdet och A2987 för det kinesiska fastlandet. På samma sätt identifieras Apple Watch Series 9 av A2978 för 41 mm fodral och A2980 för 45 mm fodral.
 • Verktyg för IMEI-nummer: För GPS + Cellular-modeller ger IMEI-numret viktig information. Denna unika identifierare hjälper inte bara till att bekräfta modellen utan innehåller också information om nätverket och tillverkningslandet. Det är avgörande för tjänster som att låsa upp enheten eller blockera den i händelse av stöld.
 • Säkerhets- och integritetsfrågor: Håll alltid ditt IMEI-nummer konfidentiellt för att förhindra obehörig användning. Detta nummer är avgörande för att blockera eller låsa upp din enhet och därmed garantera din Apple Watch säkerhet.

Genom att förstå dessa identifierare kan du enkelt få tillgång till detaljerad information om din Apple Watch, vilket förbättrar både din användning och säkerhet.

Slutsats

I den här artikeln har vi navigerat genom den omfattande resan för att identifiera din Apple Watch-modell via en serie metoder som sträcker sig från att granska baksidan av din enhet för viktiga detaljer till att utnyttja din iPhone och Apple Watch egen inställningsapp. Genom att följa de beskrivna stegen har du nu den kunskap och de verktyg som krävs för att inte bara förstå utan också formulera detaljerna för din Apple Watch-modell. Denna tydlighet förbättrar inte bara din användarupplevelse utan ger dig också värdefull information som är relevant för felsökning, utforskning av funktioner och övervägande av framtida uppgraderingar. Om du till exempel vill köpa ett nytt Apple Watch Ultra armband kan du nu identifiera vilken version du har och få rätt storlek.

Avslutningsvis, genom att utforska Apple Watchs modellnummer och IMEI-numrets användbarhet har du fått en mängd insikter om din enhets identitet och funktioner. Med den här informationen är du bättre förberedd på att ta till dig det tekniska underverket runt din handled. Dessutom kan betydelsen av att skydda ditt IMEI-nummer inte överskattas, eftersom det fungerar som ett kritiskt steg mot att säkerställa din enhets säkerhet. Oavsett om du ger dig in i Apple Watch-världen för första gången eller är en erfaren användare som vill fördjupa din förståelse, har de steg som beskrivs i den här guiden banat väg för en mer informerad och berikande Apple Watch-upplevelse.

Vanliga frågor och svar

1. Kan jag använda IMEI-numret för att hitta min Apple Watch?

Nej, IMEI- och serienumren på din Apple Watch kan endast bekräfta äganderätten när enheten har återställts. Apple tillhandahåller ingen tjänst för att spåra eller lokalisera förlorade enheter eller deras nuvarande användare med hjälp av dessa nummer.

2. Hur avgör jag vilken modell min Apple Watch är?

Följ dessa steg för att identifiera din Apple Watch-modell: Öppna Apple Watch-appen på din iPhone, tryck på fliken Min klocka och sedan på Allmänt > Om. Leta efter fältet Modell, som visar ett artikelnummer som börjar med "M". Tryck på fältet Modell för att se det fullständiga modellnumret och jämför det med Apples modellista för att ta reda på din klockas specifika modell.

3. Finns det en IMEI-kontroll tillgänglig via Apple?

Ja, Apple tillhandahåller ett sätt att kontrollera IMEI-numret. Gå till appleid.apple.com, logga in med ditt Apple-ID, gå till avsnittet Enheter och välj din enhet. Här kan du se serienumret och IMEI/MEID-numret.

4. Vilken information ger serienumret på en Apple Watch?

Serienumret på en Apple Watch är avgörande för att identifiera den specifika modellen av din klocka. Det är också viktigt för att utnyttja garantier eller försäkringar, eftersom dessa ofta är kopplade till enhetens serienummer.

Komplett lista över Apple Watch modellnummer per serie

I vad som kan vara en första på internet har vi skapat en uttömmande lista över alla Apple Watch-modellnummer och organiserat dem efter serie i fallande ordning efter lansering. Detta görs så att du kan hitta all information du behöver på ett ställe. Vad som bör noteras är dock att det finns en viss variation när det gäller modellnummer beroende på region. Detta är inte ovanligt i teknikvärlden, men det kan skapa viss förvirring för kunder som kanske har köpt sin enhet utomlands och sedan tagit med den hem, eller beställt den från ett annat land online. I listan nedan är modellnumren för de olika Apple Watch-serierna främst de som gäller för den europeiska regionen, och den regionala uppdelningen är som följer: Nordamerika, Europa, Asien och Stillahavsområdet samt Kina.

För att göra det hela ännu mer komplicerat tilldelas specifika modellnummer i de senare Apple Watch-serierna inte bara baserat på klockstorlek eller anslutningsfunktioner, utan även på specialutgåvor, såsom Apples samarbete med Hermés och Nike, samt om klockan är tillverkad av rostfritt stål eller titan.

Så även om listan är uttömmande bör läsarna ha dessa variationer i åtanke, och kanske använda sig av de andra sätten att avgöra vilken Apple Watch du har listat ovan.

Apple Watch Serie 1

Model nummer:

 • A1802 (38 mm)
 • A1803 (42mm)

Apple Watch Serie 2

Model nummer:

 • A1757 (38mm)
 • A1758 (40mm)

Apple Watch Serie 3

Model nummer:

 • A2291 (38mm)
 • A2292 (42mm)

Apple Watch Serie 4

Model nummer:

 • A1977 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1978 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS
 • A1975 (40mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular
 • A1976 (44 mm) - Apple Watch Series 4 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 5

Model nummer:

 • A2092 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2093 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS
 • A2094 (40 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
 • A2095 (44 mm) - Apple Watch Series 5 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 6

Model nummer:

 • A1860 (38mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular
 • A1861 (42 mm) - Apple Watch Series 6 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 7

Model nummer:

 • A2473 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2474 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS
 • A2476 (41 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular
 • A1861 (45 mm) - Apple Watch Series 7 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 8

Model nummer:

 • A2770 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2771 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS
 • A2773 (41 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular
 • A2775 (45 mm) - Apple Watch Series 8 GPS + Cellular

Apple Watch Serie 9

Model nummer:

 • A2978 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2980 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS
 • A2982 (41 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular
 • A2985 (45 mm) - Apple Watch Series 9 GPS + Cellular

Apple Watch SE Serien (Gen 2)

Model nummer:

 • A2722 (40 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
 • A2723 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS
 • A2725 (40mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular
 • A2724 (44 mm) - Apple Watch Series SE (Gen 2) GPS + Cellular

Apple Watch Ultra

Model nummer:

 • A2684 (49 mm) - Apple Watch Ultra GPS + Cellular

Apple Watch Ultra 2

Model nummer:

 • A2986 (49mm) - Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular

Skriv en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.